2. 5. 2024   |   svátek má Zikmund
 

Zelné placičky z rýžové mouky

Název Množství a jednotka
kysané zelí 500 g
rýžová mouka 5 lžic
vejce 1 ks
kmín
pepř
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Kysané zelí překrájíme na menší kousky, vodu ze zelí slijeme do misky, ve které budeme těsto připravovat. Překrájené zelí dáme do misky k vodě, kterou jsme z něj slili, přidáme vajíčko, okořeníme kmínem, pepřem, osolíme, promícháme a zahustíme cca 5 vrchovatými lžícemi rýžové mouky (i rýžové krupičky, je to jedno). Přidávám lžíci hladké mouky, aby se těsto lépe spojilo. Tvoříme placičky - lžící nebo vidličkou rozplácneme těsto na plech vyložený pečícím papírem. Upečeme v prudké troubě při teplotě 200 - 210° asi 20-30 minut. Z půl kila zelí je asi 20 placiček.
Kdo chce, může přidat škvarky.


 


RECEPTY

Hruškový koláč s oříšky a tajemstvím

Postup: Oloupeme dvě větší hrušky a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokapeme šťávou z... zobrazit recept

RECEPTY

Rychlé perníčky

Postup: Lískové oříšky nasucho opražíme a v papírové utěrce ještě horké promneme a co... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřové v paprikách a rajčatech

Postup: vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a oparikujeme (můžeme i pálivou... zobrazit recept

RECEPTY

Telecí saltimbocca

Postup: Telecí maso nakrájíme na půlcentimetrové plátky a zlehka - hladkou stranou... zobrazit recept

RECEPTY

Rizoto s rajčaty

Postup: Rýži uvaříme doměkka - na jeden díl rýže dáme dva díly vody a vaříme na mírném... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Golf Čeladná

Hledáte restauraci s příjemným personálem a vynikající kuchyní? Zastavte se k...